Inbrott på Vit Väg

Tyvärr har en av de boende på Vit Väg drabbats av inbrott. Inbrottet skedde i ett förråd som tömdes på verktyg, gummibåt med motor. Även grannområdet ska ha drabbats. Enligt andra boende ska en man på moped med släpvagn ha setts vid den misstänkta tidpunkten.

Nu börjar hösten närma sig och vårt område blir återigen glesare befolkat – vilket såklart gör det lättare för kriminella att operera ostört. Vi kan alla hjälpas åt att hålla utkik på våra egna och våra grannars egendom och rapportera dels till oss i styrelsen men också till polisen om man har gjort iakttagelser.

Minska risken att bli drabbad

Förra året skrev Magnus detta matnyttiga inlägg med tips om hur man själv kan minska risken för att bli drabbad. Väl värt en ny genomläsning.

Här kommer också lite generella tips från polisen om vad man kan göra om man misstänker brottslighet eller ett pågående brott.

Akuta tips

Är det en akut situation ska du alltid ringa 112. Det kan till exempel vara om du ser någon som begått ett rån eller någon som är på väg att göra inbrott.

Tipsa via 11414 eller via webbformulär

Har du sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott?

Ring 11414 för att tipsa polisen och berätta om det du sett eller misstänker. Du kan också tipsa via webbformulär, polisen ringer då vanligen tillbaka till dig för att ställa följdfrågor som kan vara viktiga för tipset.

Läs mer hos Polisen.se