Uppdatering om vildsvinen

Daniel Procheus som är insatt i jakt och viltvårdsfrågorna rapporterar följande om situationen med vildsvinen nu när hösten kommit till Lisö:

Då vi fortfarande bor på Lisö märker jag att vildsvinen börjar komma in på LFTs områden inför hösten. Vi har haft en återkommande galt och sugga med kultingar nedanför oss på Röd Väg. Jag gjorde dock som jag själv förespråkade och sprang ner på ängen när de var ute och lös på grisarna samt härjade i största allmänhet. De har, en vecka senare, fortfarande inte kommit tillbaka. Jag passade på att sätta upp en viltkamera på stigen grisarna använder förbi vår tomt och har även fått bekräftat där att de inte har återvänt denna gång. Kan vara värt att nämna det igen till boende i området.
Jens Holm från Skärlinge jaktlag har meddelat att hundförare kommer gå igenom våra marker varannan vecka på olika sidor och driva vildsvin mot sina marker.
För LFTs egen skyddsjakt på rådjur så har vi bestämt måndagen den 2:a november. Vi kommer använda oss av hundar som även driver vildsvin i hopp om att störa så mycket som möjligt.

Du som missat det – läs gärna information som Daniel och Martin berättade om vildsvinen på årsmötet 2020. Där finns massa bra tips om hur vi gemensamt kan hjälpas åt att freda våra marker från vildsvinens framfart.